sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Tyttöjen ilta

Onnellisuuskäyräni kohoaa huippuunsa, kun tiedossa on ilta saunailta dinnereineen ystävien kanssa. Tällä kertaa pidettiin täysin extempore tyttöjen ilta, joka loppujen lopuksi venyi maailmaa ja sen yhteiskunnallisia ongelmia parantaen miltei aamuun asti. Kyllä maailma olisi taas niin paljon suvaitsevaisempi ja oikeudenmukaisempi paikka, jos se meistä olisi kiinni!

Yleensä saunailtaan suunnitellaan melko simppeli menu, koska löylyjen jälkeen nälkä usein kohoaa uusiin sfääreihin ja silloin on hyvä saada valmista nopeasti. Tällä kertaa päätettiin oikaista esipaistettujen patonkien kohdalla puhtaasti niiden helppouden ja nopeuden takia. Patongit täytettiin shrircha-ranskankermapohjaisella täytteellä sekä broilerilla tai kasvispullilla. Kokonaisuuden kruunasi salaatti ja viini. Erityisen hyvin onnistui broilerin marinadi!


Neljälle

Broilerien marinadi

2 dl öljyä
3 rkl sriracha-chilikastiketta
3 rkl juoksevaa hunajaa
2 tl paprikajauhetta
2 tl currya
mustapippuria
suolaa

Sekoita kaikki ainekset ja lisää suikaloidut broilerifileet. Anna marinoitua useampi tunti. 

Täytepohja

2 prk ranskankermaa
2 rkl sriracha-chilikastiketta
palanen kevätsipulin vartta
palanen makeaa paprikaa
1 prk persikoita mehussa
mustapippuria
suolaa

Silppua kevätsipulit ja paprikat. Paloittele persikat. Sekoita kaikki sekaisin ja anna maustua jääkaapissa. 

Lämmitä patongit uunissa ja tee haluamasi salaatti. Täytä patongit haluamallasi tavalla ja nauti. 

<3

Pssst, viininä nautin Rolling Shiraz Viognier 2012, joka keskitäyteläisenä toimi hyvin myös broilerin kanssa ranskankerman tuoman sopivan tuhtiuden vuoksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti